Ha már megvan az áhított fantázianév a cégedhez, akkor érdemes elgondolkodni, hogyan lehet eljátszani a digitális elérésed variációival! Rengeteg lehetőség van, de maradjunk a földön és a 3 legtutibb megoldást mutatom most be.

1. Válassz a cégedhez illő domaint!

Példaként az egyik leghosszabb projektemet hozom el. 9 éven voltam főszerkesztője az egyik legnépszerűbb, japán képregényeket (azaz mangákat) fordító csapatnak. A domain elérésünk a következő volt: “www.mangaindex.hu” Tökéletes választásnak bizonyult, benne volt az a kulcsszó, ami a cégünk profiljához tartozott, illetve az index szó, ami a legtöbb honlap esetén a kezdő oldalt jelenti. Ha például babaholmikat árusítanál, érdemes ehhez hasonló domaint regisztrálni, pl. babaindex.hu

2. Foglald le a domain több verzióját is!

Megvan a domain, pl. babaindex.hu, foglald le a domain minél több változatát és irányítsd át a forgalmat a főoldaladra. Érdemes lesz lefoglalni a baba.index, illetve a babaindex.info és a babaindex.shop eléréseket is. Nem kell azonban túlzásokba esni, 2-3 db plusz domain regisztrálása már elég jó plusz forgalmat tud generálni.

3. Legyen a domain egyszerű és rövid!

Sose told túl a domain választást! Ne regisztrálj olyan elérést, amiben benne van az elütés lehetősége, lásd. www.zemplenkalandpark.hu. Bár benne van az összes tárgyszó, ami fontos a vállalkozás szempontjából, de ha valaki gyorsan gépel simán elütheti. Ebben az esetben lehetett volna a 2-es pontban írtakat használni és pl. zemplenkaland.park címet foglalni.

WordpressKing logó

Ha értékesnek találod a cikket, iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj újdonságainkról!

* kötelezően kitöltendő mező

Kérlek add meg milyen módon maradhatunk veled kapcsolatban!

A fent megadott preferenciáról bármikor leiratkozhatsz a leveleink lábrészében található linkre kattintva, az adatkezelési tudnivalókért keresd fel a WordPressking megfelelő részét!

Mi a MailChimp szolgáltatását használjunk levelező platformunkként. A feliratkozással elfogadod, hogy a MailChimp kezelje a megadott adataidat. Itt tudhatsz meg többet a MailChimp adatkezelési megoldásairól.